Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου αναμένονται αρχικά νεφώσεις με βροχιές σε όλη τη χώρα. Χιονοπτώσεις (ή χιονόνερο) θα σημειωθούν στο ορεινά όλης της χώρας, καθώς και σε πολλές πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Όμβροι ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Αιγαίο και Ιόνιο, και τις παράκτιες περιοχές της δυτικής και ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν από το πρωί στη Θράκη, από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο, και προς το βράδυ στη Θεσσαλία. Παγετός και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα θα σημειωθεί στα ορεινά όλης της χώρας και στις πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -8 έως 7 βαθμούς, στην κεντρική από -1 έως 7, στη νότια από 1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 9, στα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου από 3 έως 9, και στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη από 8 έως 16.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ οπότε δεν θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, ενώ στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις. Μικρή πιθανότητα για καταγίδες ή όμβρους υπάρχει έως και το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως στις ανατολικές ακτές καθώς και σε ορισμένες περιοχές μεγαλύτερου υψομέτρου οι άνεμοι θα φτάνουν παροδικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο, όμως από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα ελαττωθούν σημαντικά και τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 2 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης