Την Κυριακή, 28 Μαΐου 2017 αναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα με εξαίρεση το νότιο Αιγαίο, όπου ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος με τις νεφώσεις να αναπτύσσονται μετά το ξημέρωμα. Βροχοπτώσεις αναμένονται από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το πρωί στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, το βορειοδυτικό Αιγαίο, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Ιδιαίτερα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, και την κεντρική και ανατολική Στερεά, οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι. Στη συνέχεια οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στο Αιγαίο, στην ανατολική Θεσσαλία, και την ανατολική Στερεά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς, στην κεντρική από 12 έως 18, στη νότια από 12 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24, και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για βροχοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχοπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ υπάρχει και πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης