Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά ηπειρωτικά και μετά το απόγευμα πιθανόν στο Βόρειο Ιόνιο, περιμένουμε σήμερα. Παράλληλα, θα επικρατήσουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), από 22 έως 34 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα (στα ηπειρωτικά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Θεσσαλίας έως τους 35 βαθμούς), από 17 έως 37 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), από 23 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 33 βαθμούς στην Κρήτη, από 21 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας, αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης