Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στη δυτική Ελλάδα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα για ασθενείς, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες, ενώ αναμένονται ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και κάποια ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, και ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες, την Εύβοια, και την Κρήτη, έως και το μεσημέρι θα είναι περισσότερα και ελαφρώς ισχυρότερα, όμως θα εξασθενήσουν σημαντικά από το απόγευμα. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά όλης της χώρας, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας, καθώς και σε πολλές πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, της τάξης των 1 έως 4 βαθμών. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα από 0 έως 12, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 0 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 12, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 3 έως 11, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 13.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως έως και το μεσημέρι. Παγετός θα σημειωθεί καθ’ όλη την ημέρα σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 600 περίπου μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές ή χιονόνερο στις πεδινές περιοχές και χιονόνερο ή χιόνι στις υπόλοιπες, κυρίως έως και το μεσημέρι. Παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακόμη και στα πεδινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης