Πρόσκαιρες βροχές και νεφώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τις 22 έως τις 26 Ιανουαρίου:

Πέμπτη 22-01-2015

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο με πρόσκαιρες βροχές. Από το βράδυ σταδιακά τα φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ στα βόρεια ορεινά θα χιονίσει. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 23-01-2015

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρά βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρη εξασθένηση αναμένεται το βράδυ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 24-01-2015 και Κυριακή 25-01-2015

Καιρός: στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και διαστήματα βελτίωσης.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Δευτέρα 26-01-2015

Καιρός: αρχικά στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης