Ο χειμώνας δείχνει τα… δόντια του, καθώς ήδη από τα προηγούμενα 24ωρα ο καιρός έχει παρουσιάσει μεγάλη επιδείνωση, αρχικά τοπικά και σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο χειμώνας δείχνει τα… δόντια του, καθώς ήδη από τα προηγούμενα 24ωρα ο καιρός έχει παρουσιάσει μεγάλη επιδείνωση, αρχικά τοπικά και σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της χώραςΜε έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι σήμερα θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ, ενώ τις νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια θα επικρατήσει ισχυρός παγετός.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Βαθμιαία θα χιονίσει στα ημιορεινά, στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα στο κέντρο της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 5-6 και στα ανατολικά 6-7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται χιονοπτώσεις με βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια θα πέσουν στη Μακεδονία και τη Θράκη. Από το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 04 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και στα πεδινά της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας. Βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο. Από το βράδυ στην Ήπειρο ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά, ενώ θα πέσει χιονόνερο σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Στην Πελοπόννησο αναμένονται βροχές, καταιγίδες και στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Χιόνια θα πέσουν στα νησιά των Κυκλάδων και στην Κρήτη στα ορεινά – ημιορεινά και βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στις νότιες Κυκλάδες και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στην Κρήτη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονόπτωση στα βόρεια και βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 0 έως 06 και στα νότια από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από την Τρίτη.

Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, στις δημοτικές κοινότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων, στο Βάβδο και στον Ταξιάρχη.

Επιπλέον για λόγους ασφαλείας κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε Φλώρινα, ενώ τα μαθήματα στην Κοζάνη ξεκίνησαν στις 09.30 το πρωί.

Κλειστά είναι σήμερα τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια και στην ορεινή Άρτα, στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη με τα 16 χωριά, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες:

  • στην Πέλλα, στην επαρχιακή οδό Άρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας από το 8ο χλμ.

  • στη Χαλκιδική:

– στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου από το 54ο έως το 60ο χλμ.
– από τη διασταύρωση Παλιοκάστρου έως Ταξιάρχη
– από τον Πολύγυρο έως Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά)
– στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού από το 64ο έως το 72ο χλμ.
– στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (από Αρναία έως Ταξιάρχη)
– στην επαρχιακή οδό Νιοχωρίου-Βαρβάρας
– στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας-Ολυμπιάδας
– στην επαρχιακή οδό Αρναίας-Στάνου

  • στη Φλώρινα:

– στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας) από το 12ο έως το 28ο χλμ.
– στην επαρχιακή οδό Αετού-Νυμφαίου (Αμύνταιο)

  • στην Καστοριά, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας από το 18ο έως το 28ο χλμ (μέσω Βιτσίου)

  • στην Καρδίτσα:

– στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Άρτας από το 38ο έως το 54ο χλμ (θέση Τύμπανος)
– στην επαρχιακή οδό Μουζακίου-Στεφανιάδας από το 7ο έως το 29ο χλμ (θέση Αγ. Νικόλαος)
-στην επαρχιακή οδό Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα από το 6ο έως το 13ο χλμ.

  • στην Ευρυτανία:

– στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Φουρνάς, θέση «Βράχος»
– στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δομνίστας

  • στη Φθιώτιδα, στην Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου από το 58ο έως το 64,7ο χλμ.

  • στην Αχαΐα

-στην Εθνική Οδό Καλαβρύτων-Διακοπτού (μέσω Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου)
-στην Εθνική Οδό Καλαβρύτων-Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας)
-στην Εθνική Οδό Καλαβρύτων-Κλειτορίας (μέσω Πριόλιθου)
-στην Εθνική Οδό Καλαβρύτων-Χιονοδρομικού Κέντρου
-στην Εθνική Οδό Καλαβρύτων-Αιγίου (μέσω Πτέρης)
-στην Εθνική Οδό Καλαβρύτων-Κλειτορίας (μέσω Λουσών)
-στην Εθνική Οδό Πούντας-Καλαβρύτων από το 15ο χλμ.

  • στην Αιτωλοακαρνανία

– στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου-Άνω Χώρας από το Δημοτικό Διαμέρισμα Λημνίστας και πάνω
-στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου-Αράχωβας από το Δημοτικό Διαμέρισμα Πλατάνου και πάνω

  • στη Μεσσηνία, στην Εθνική Οδό Καλαμάτας-Σπάρτης από το 27ο έως το 42ο χλμ.

Μπορείτε να ενημερώνεστε συνεχώς για τα καιρικά φαινόμενα στην ειδική κατηγορία “Καιρός” του zougla.gr πατώντας εδώ

Διαβάστε επίσης:

Σε συναγερμό οι Αρχές στον Έβρο – Άνοιξαν τα θυροφράγματα στο Πύθιο

Σε κλοιό χιονιά η Λάρισα – Απαραίτητες οι αλυσίδες στα ορεινά του νομού

Ένας νεκρός από την κακοκαιρία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης