O καιρός δείχνει τα δόντια του εδώ και τουλάχιστον δύο εικοσιτετράωρα προκαλώντας σειρά προβλημάτων στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα.

Σήμερα αναμένουμε άστατο καιρό με βροχές ή τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες σε κεντρική και ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο και μετά το απόγευμα στα βορειοανατολικά και αργότερα στην κεντρική Μακεδονία και στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Β. Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), από 14 έως 23 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, από 12 έως 25 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, από 17 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με εξαίρεση τις πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο, όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στο Λιβυκό ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού έως την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνα δορυφόρου

Η αναλυτική πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Μακεδονία.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα ηπειρωτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη δυτική Πελοπόννησο.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για σήμερα το μεσημέρι

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νεφοκάλυψη (απόγευμα Δευτέρας)

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές με εξασθένηση από το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Βροχόπτωση (μεσημέρι Δευτέρας)

Προβλήματα την Κυριακή

Καταιγίδα ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, με τους πολίτες να ψάχνουν τρόπο να προφυλαχθούν, με μεγάλα προβλήματα να έχουν προκληθεί στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Από το μεσημέρι ξεκίνησαν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές στην Αττική, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 24 βαθμούς.

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες το απόγευμα τα βόρεια προάστια. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε Πεντέλη, Κηφισιά και Άγιο Στέφανο.

Κλειστή και στα δύο ρεύματα η Πειραιώς από Πέτρου Ράλλη μέχρι Χαμοστέρνας 

Νωρίς το βράδυ έκλεισε η οδός Πειραιώς λόγω πλημμύρας στο ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη, με την Πυροσβεστική να δέχεται περισσότερες από 30 κλήσεις για απεγκλωβισμό οχημάτων και απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Χωρίς φωτισμό ήταν η Εθνική Οδός από το ύψος της Αττικής Οδού και κάτω προς τον Πειραιά, με αποτέλεσμα και λόγω πυκνής κίνησης η οδήγηση να γίνεται επικίνδυνη.
 
Οριστική διακοπή στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ξάνθη

Σε οριστική διακοπή οδηγήθηκε ο αγώνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη, για την τελευταία αγωνιστική της Super League.

Στο εν λόγω ματς παίχτηκαν λιγότερα από 10 λεπτά ποδόσφαιρο, καθώς ο αγωνιστικός χώρος είχε μετατραπεί σε… πισίνα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Πλέον η αναμέτρηση θα συνεχιστεί στις 19.00 σήμερα το απόγευμα.

Εικόνες από τη Νέα Κηφισιά:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης