Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής paragliding Horacio Llorens έζησε ένα διασκεδαστικό όνειρό του πετώντας δίπλα σε πουλιά στο φανταστικό φαινόμενο του Black Sun της Δανίας.

Από την αρχή της ανθρωπότητας οι άνθρωποι είχαν δείξει ενδιαφέρον πάνω στην ιδέα του πετάγματος. Η μυθολογία, μας δείχνει ότι οι πρόγονοί μας έπαιρναν έμπνευση από τα πουλιά. Ο Ισπανός paraglider Horacio Llorens, όντας μαθητής στην πτήση των πτηνών και πως συνδέεται με το sport του, ονειρευόταν πάντα να πετάξει ανάμεσα σε ένα σμήνος πουλιών από την αρχή της καριέρας του 17 χρόνια πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανένας άλλος δεν κατάφερε να πετάξει μέσα σε ένα σμήνος και οι ευκαιρίες για κάτι τέτοιο είναι σπάνια διαθέσιμες όπως σε αυτό το φυσικό φαινόμενο του “Black Sun” (ή “Sorta Sol” όπως αλλιώς το λένε και οι ντόπιοι) στην Δανία, που έδωσε την ευκαιρία στον πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή aerobatic paragliding να επιτύχει αυτόν τον μακροχρόνιο στόχο του.

Το όνειρό μου ήταν να γίνω πουλί. Για αυτό κάνω και paragliding, διότι νιώθω σαν πουλί όταν πετάω!
Horacio Llorens
Τον χειμώνα χιλιάδες αρπακτικά πτηνά μεταναστεύουν σε θερμότερο κλίμα στο Tondermarsken της Νότιας Δανίας από την Νορβηγία και την γύρω περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας. Το Black Sun είναι ένα θέαμα που όλα αυτά τα αρπακτικά πτηνά μεταναστεύουν όλα μαζί και σκοτεινιάζουν τον μουντό ουρανό. Αυτό το υπερθέαμα του να πετάνε όλα μαζί μπορεί να είναι μαγευτικό σε συνδυασμό με τους σχηματισμούς που δημιουργούν.

Δες το βίντεο και τις φωτογραφίες στο Coremag.gr!

,

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης