Γάλλοι wingsuit flyers πραγματοποίησαν πριν από λίγες μέρες ένα απίστευτο άλμα από την κορυφή του βουνού Jungfrau στην Ελβετία. Ο Fred Fugen και ο Vince Reffet, γνωστοί και ως Soul Flyers, έκαναν ελεύθερη πτώση με σκοπό να προσγειωθούν μέσα σε αεροπλάνο, ενόσω βρίσκονταν στον αέρα.

LAUTERBRUNNER (Ελβετία). Οι wingsuit flyers από τη Γαλλία, Fred Fugen και Vince Reffet, πήγαν το άθλημα ένα βήμα παραπέρα με το project “A Door in the Sky”. Ύστερα από αρκετούς μήνες προπόνησης και περισσότερες από 100 δοκιμασίες σε πτήσεις στη Empuriabrana της Ισπανίας, το δίδυμο πήδηξε από την κορυφή του Jungfrau, ενός από τα υψηλότερα βουνά της Ευρώπης, και προσγειώθηκε μέσα στην καμπίνα ενός ελαφρύ τύπου αεροσκάφος Pilatus Porter, το οποίο ήταν στον αέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού κατέληξε στο ιδανικό μοντέλο αεροπλάνου αλλά και στην καλύτερη ομάδα υποστήριξης, το δίδυμο των Γάλλων αθλητών έπρεπε να βρει μία τοποθεσία η οποία να προσφέρει τις κατάλληλες ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το εγχείρημα. Ένα από τα ζητούμενα ήταν να εκτελεσθεί η μεγαλύτερη δυνατή ελεύθερη πτώση ώστε οι Fugen και Reffet να έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους να προλάβουν στον αέρα το αεροπλάνο ενώ, στη περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά, να μπορούσαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να προσγειώνονταν με ασφάλεια. Τελικά από τα 4.158 μέτρα του βουνού Jungfrau στις Ελβετικές Άλπεις, η ομάδα είχε 3.200 μέτρα ελεύθερης πτώσης και 2:45 λεπτά για να ολοκληρώσει το τολμηρό αυτό εγχείρημα.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο & τις φωτογραφίες στο Coremag.gr!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης