Ερευνητές μελέτησαν και τελικά ανακάλυψαν τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και την υπνηλία που νιώθουν μερικοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι κάποιες συγκεκριμένες τροφές είναι υπεύθυνες για το πόσο και πότε θα νυστάζουμε μέσα στην ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες που ακολουθούν λιπαρές δίαιτες έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν νυσταγμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, να αναφέρουν προβλήματα ύπνου το βράδυ και είναι επίσης πιο πιθανό να υποφέρουν από άπνοια ενώ κοιμούνται. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μελέτης που εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στις δίαιτες με πολύ λίπος και τον ύπνο.

Συνολικά, ανάμεσα σ’ αυτούς που διέθεσαν τα στοιχεία τους πάνω στη διατροφή και τον ύπνο τους, το 41% των ανδρών που παρακολουθήθηκαν ανέφερε υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το 47% από αυτούς είχαν κακή ποιότητα ύπνου το βράδυ.

Περίπου το 54% παρουσίασε ήπια με μέτρια και το 25% μέτρια με σφοδρή υπνική άπνοια, η οποία αξιολογήθηκε από μία έρευνα πάνω στην ποιότητα ύπνου σε αυτούς που δεν είχαν διαγνωστεί με άπνοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης