Σε αναστολή λειτουργίας για έξι μήνες της Κλινικής «Κυανούς Σταυρός», προχώρησε η Διοίκηση λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με την Διοίκηση της Κλινικής, η αδυναμία πληρωμής υπαλλήλων, προμηθευτών και λοιπών υποχρεώσεων, οφείλεται κατά κύριο λόγο στις πολύχρονες οφειλές του Δημοσίου προς την Κλινική που ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ και στην πολιτική που ακολουθείται με το clawback (μηχανισμός αυτόματων επιστροφών λόγω υπέρβασης δαπάνης) και rebate (υποχρεωτική έκπτωση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός, πρόκειται για την τρίτη Κλινική μέσα στο 2015 που αναστέλλει τη λειτουργία της, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο 50 – 60 κλινικές βρίσκονται στο «κόκκινο».

«Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και οικονομικής ασφυξίας» σημειώνει ο κ. Σαραφιανός, τονίζοντας ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 700 εκατ. ευρώ και ότι η επέκταση για τρία χρόνια ακόμη του clawback και rebate δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα. Επαναλαμβάνει τη θέση του για απευθείας χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει και προσθέτει ότι το πρόβλημα χρηματοδότησης του Οργανισμού εντείνεται, με τα ασφαλιστικά ταμεία να χρησιμοποιούν τις εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συντάξεις, και να αποδίδουν στον ΕΟΠΥΥ ό,τι περισσεύει.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζητούν από την Πολιτεία να ενσκήψει στο πρόβλημα και δηλώνουν ότι θα διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα με κάθε δυνατό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης