Ενώ  στους άνδρες συνηθίζεται να θεωρείται δείγμα γοητείας (αν και ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς αισθάνεται ο κάθε άνδρας για αυτό), στη γυναικεία ψυχολογία το χτύπημα είναι πιο οδυνηρό. Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να απελπιστείτε όταν το άσπρο χτυπήσει και τη δική σας πόρτα.

 Ακολουθούν μερικές προτάσεις για να αντιμετωπίσετε την πρόωρη έλευση των άσπρων τριχών και να κοιτάξετε ξανά άφοβα τον καθρέφτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Η πρώτη συμβουλή είναι να το αντιμετωπίσετε πάνω απ’ όλα με ψυχραιμία. Αυτό που συμβαίνει είναι μια φυσική εξέλιξη στην πορεία του οργανισμού μας και δεν σηματοδοτεί το «τέλος του κόσμου»
– Επισκεφτείτε τον γιατρό σας για να ελέγξετε την περίπτωση που το φαινόμενο οφείλεται σε κάποια λοίμωξη
– Αποφύγετε το κάπνισμα
– Εντάξτε στην διατροφή σας αντιοξειδωτικές τροφές, οι οποίες βοηθούν την δράση των ενζύμων στο τριχωτό της κεφαλής
– Μειώστε τα επίπεδα καφεΐνης και αλκοόλ που καταναλώνετε καθημερινά
– Η κατανάλωση χυμού καρότου ή πιπερόριζας με μέλι δεν είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρεται ότι βοήθησε ανθρώπους με πρόβλημα πρόωρης ελάττωσης της μελανίνης
– Θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, οι βιταμίνες Α και Β και οι πρωτεΐνες θεωρείται ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση της μελανίνης
– Οι θηλυκού γένους ενδιαφερόμενες έχουν πάντα την βολική επιλογή ενός καλού κομμωτηρίου στο οποίο θα βάψουν τα μαλλιά τους στην απόχρωση που επιθυμούν, επαναφέροντας το σύνολο των μαλλιών τους στο φυσικό χρώμα ή δοκιμάζοντας μια αλλαγή στην απόχρωση για να ανέβει η διάθεση και η ψυχολογία τους.
– Φυσικά, και οι αρσενικού γένους «ανήσυχοι» για τα μαλλιά τους έχουν την επιλογή της βαφής, αν δεν συμμερίζονται τα ταμπού ή αν σπεύσουν να καλύψουν την «λευκή αλλαγή» από την πρώτη κιόλας στιγμή, πριν να υπάρξουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες των ένοχων τριχών.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

Πηγή: in2life.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης