Οριστική είναι πλέον, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απομάκρυνση ενός διοικητή και δύο αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων της Αθήνας από τις θέσεις τους, στις οποίες ζητούσαν να επανέλθουν μετά την πρόωρη λήξη της θητείας τους.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις που υπέβαλαν, κρίνο ότι οι λόγοι που επικαλέστηκαν δεν είναι «προδήλως βάσιμοι». Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ προσέφυγαν ο διοικητής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Αριστείδης Ζούμπος και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Τζάνειο Πειραιά Γεώργιος Γρηγοριάδης οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Υγείας για την απομάκρυνση τους από τις θέσεις τους επικαλούμενοι «ζητήματα άμεσου κινδύνου βιοπορισμού τους» καθώς και «βαρύτατο πλήγμα στην φήμη τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Γ Τμήμα του ΣτΕ με αποφάσεις του ωστόσο δεν πείστηκε από τις αιτιάσεις τους, με το σκεπτικό πως οι τέως διοικητές δεν προσκόμισαν τα αναγκαία στοιχεία που να αποδεικνύουν το ετήσιο εισόδημα τους και την συνολική περιουσιακή τους κατάσταση, έτσι ώστε να εξακριβωθεί ο άμεσος κίνδυνος βιοπορισμού τον οποίο επικαλούνται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης