Με πληρότητα κατά την εφημερία που ξεπερνάει το 140% στην καρδιολογική κλινική και τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, το πιο σύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας χρειάζεται επειγόντως… περίθαλψη. Ο λόγος για το «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε το σωματείο εργαζομένων τόσο στον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιώργο Κίρκο όσο και στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον οποίο έχει υποβληθεί σχετικό υπόμνημα. Κάνουν λόγο για 249 κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες και 115 σε ιατρικό προσωπικό, τη στιγμή που στις εφημερίες περί τα 1.500 άτομα σχηματίζουν ουρές για περίθαλψη, ενώ συχνά η αναμονή ξεπερνά το 8ωρο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ζωτικής σημασίας αίτημα, η τακτική και επαρκής χρηματοδότηση του νοσοκομείου, ώστε να καλύπτει το 100% των αναγκών της μισθοδοσίας. Σήμερα η κρατική χρηματοδότηση υπολείπεται κατά 4 εκατομμύρια ευρώ του συνόλου της μισθοδοσίας. Την ίδια ώρα, το «Παπαγεωργίου» οφείλει σε προμηθευτές 68 εκατ. ευρώ από τον Αύγουστο του 2013, που όμως είναι συνέπεια χρέους του ΕΟΠΥY προς το νοσοκομείο ύψους 192 εκατ. ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ελλείψεις υλικών και φαρμάκων είναι ορατές.

Από τη μεριά του, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος δεσμεύτηκε να προωθήσει άμεσα το ζήτημα της χρηματοδότησης, ώστε να διασφαλιστεί κατ’ αρχήν η μισθοδοσία του Ιουνίου, ενώ θα καταθέσει αίτημα για προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων.

Ο ίδιος, ωστόσο, ρεαλιστικά δεν περιμένει να καλυφθεί περισσότερο του 10% των αναγκών. Για το θέμα των εφημεριών είπε ότι θα εξετάσει το πρόβλημα σε συνάρτηση με τα άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: efsyn.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης