Το άγχος μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ψυχική υγεία ενός ανθρώπου. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζεται για να μην έχει επιπτώσεις τόσο στη πνευματική όσο και στη σωματική υγεία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το άγχος και η πίεση είναι τέτοια, που χρειάζεστε μερικά λεπτά κάθε μέρα για να ηρεμήσετε.

Διαβάστε παρακάτω μερικές ασκήσεις χαλάρωσης που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε το άγχος και την κούραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοιλιακή αναπνοή
Καθίστε οκλαδόν στο πάτωμα και πάρτε βαθιές αναπνοές, φουσκώνοντας και ξεφουσκώνοντας την κοιλιά σας. Με αυτό τον τρόπο παίρνετε αρκετό οξυγόνο και καθώς εκπνέετε αργά απελευθερώνετε την ένταση από την σπονδυλική στήλη και χαλαρώσει το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Μασάζ στο κεφάλι
Καθίστε κάπου ώστε να νιώθετε άνετα. Με δύο δάχτυλα από κάθε χέρι κάντε κυκλικές κινήσεις στους κροτάφους πιέζοντας ελαφρά. Στη συνέχεια δώστε ελαφρά χτυπηματάκια στους κροτάφους και προς την κορφή του κεφαλιού συνεχιζόμενα. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η ροή του αίματος στον εγκέφαλο και ενισχύεται η συγκέντρωση.

Ανοιχτός θώρακας
Αυτή η άσκηση είναι ιδανική για όσους εργάζονται σε γραφείο και η στάση του σώματος τους μένει στατική όλη την ημέρα, με αποτέλεσμα να πιάνονται τα νεύρα και υπάρχει έντονος πόνος στη περιοχή του αυχένα Ανοίξτε τα χέρια και τεντώστε τα προς τα πίσω μέχρι να νιώσετε ένα μικρό τράβηγμα. Όσο το κάνετε αυτό πάρτε μια βαθιά αναπνοή. Έτσι βοηθάτε στην καλύτερη αναζωογόνηση του σώματος σας καθώς η ενέργεια περνάει από το στήθος και διαπερνά όλο το σώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης