Σε εμβόλιο κατά του καρκίνου στοχεύουν να εξελίξουν οι επιστήμονες έναν γενετικά τροποποιημένο ιό του έρπη, o οποίος σήμερα χρησιμοποιείται ως φάρμακο κατά του μελανώματος. Το φάρμακο αυτό, που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά, χορηγείται ενέσιμα τοπικά και καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, ενώ παράλληλα ενισχύει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς εναντίον των όγκων.

Τα παραπάνω αναφέρει ο αντιπρόεδρος Έρευνας και Τεχνολογίας και Οικονομικής Ανάπτυξης στο δημόσιο πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα, καθηγητής Κωνσταντίνος Κούσουλας, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία του συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια μεγάλη εταιρεία έχει βγάλει ήδη ένα προϊόν στην αγορά, που είναι ο ερπητοϊος τύπου 1 και χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των μελανωμάτων. Συνήθως, αυτό που γίνεται, είναι ότι καταστρέφει μερικώς τα μελανώματα. Καθώς καταστρέφεται το μελάνωμα, το αμυντικό σύστημα αναγνωρίζει τα κατεστραμμένα αυτά κύτταρα και μπορεί και να εξαλείψει καρκινώματα τα οποία μπορεί να έχουν κάνει μετάσταση σε άλλα μέρη του σώματος. Δηλαδή, γίνεται ένας τύπος εμβολιασμού.

Εμείς έχουμε φτιάξει έναν παρόμοιο ερπητοϊό, ο οποίος πιστεύω ότι είναι δέκα φορές καλύτερος, γιατί μπορεί να πολλαπλασιαστεί πολύ πιο εύκολα και επίσης μπορεί να ενεργοποιήσει το αμυντικό σύστημα ίσως και σε ποσοστό 10-20 φορές μεγαλύτερο απ΄ ότι αυτό το προϊόν που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης