Το παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας εγκαινιάζει σήμερα το πρόγραμμα «όλη η πόλη φιλοξενεί» σε συνεργασία με τις δύο ογκολογικές κλινικές των δύο νοσοκομείων και της Ένωσης ξενοδόχων Λάρισας.

Το πρόγραμμα στην ουσία ανακουφίζει από τα έξοδα διαμονής τους ανθρώπους που έρχονται στη Λάρισα για να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους από μακριά, καθώς μιλάμε για ανθρώπους που εκτός του σοβαρού προβλήματος υγείας έχουν να αντιμετωπίσουν και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα από κοινού πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ράνια Σουλτούκη, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας -Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ Γιώργος Βασιλόπουλος, καθώς και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ακτινοθεραπείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Διευθυντής Εργαστηρίου Ακτινοθεραπείας του ΠΓΝΛ Γιώργος Κύργιας.

Η σύμβαση έχει υπογραφεί από την Αντικαρκινική Εταιρεία είναι με τα ξενοδοχεία Αχίλλειον,Metropol και Acropol. Έχουν ήδη συγκεντρωθεί 10.000 ευρώ και έχουν ήδη συμφωνηθεί να υπάρξουν 330 διανυκτερεύσεις ως το τέλος του χρόνου. Τα κριτήρια για την διαμονή είναι σαφώς οι οικονομική κατάστασή του αλλά και η χιλιομετρική διαδρομή που διανύει για να κάνει την θεραπεία του.

Οι ασθενείς θα αξιολογούνται από τις δομές των κλινικών στην συνέχεια θα προμηθεύονται από τις κλινικές τα Voucher το οποίο και επιδεικνύουν στα ξενοδοχεία. Το Voucher αντιστοιχεί στην κάλυψη του κόστους διανυκτέρευσης και φέρει την σφραγίδα της προέδρου της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια το Voucher επιστρέφει από το ξενοδοχείο στην αντικαρκινική για μα πληρωθεί το τιμολόγιο. Η αξίας της κάθε διανυκτέρευσης θα είναι 30 ευρώ. Είναι προφανές, ότι όσο αυξάνονται τα έσοδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, τόσο θα αυξάνονται και οι ημέρες της φιλοξενίας, με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών.

Η πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ράνια Σουλτούκη ζήτησε μεγαλύτερη συμμετοχή φορέων και πολιτών προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα που θα ανακουφίσουν του καρκινοπαθείς.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ Γιώργος Βασιλόπουλος, καθώς και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ακτινοθεραπείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής Εργαστηρίου Ακτινοθεραπείας του ΠΓΝΛ Γιώργος Κύργιας τόνισαν πως το όνειρο της Αντικαρκινικής είναι να δημιουργηθεί στην Λάρισα ο «Οίκος του καρκινοπαθούς» ώστε να έχουν αυτοί οι άνθρωποι τον δικό τους χώρο διαμονής.

Αυτό το πρόγραμμα είναι υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πηγή: onlarissa.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης