Σειρά εκδηλώσεων, αρχής γενομένης από σήμερα, με εθελοντική αιμοδοσία σε όλη την Ελλάδα, έχει προγραμματίσει η ΕΛ.ΑΣ, για την «Ημέρα της Αστυνομίας», που εορτάζεται το Σάββατο, 20 Οκτώβριου, μαζί με τη μνήμη του προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την Τράπεζα αίματος του Σώματος, από σήμερα και έως τις 19 Οκτωβρίου. Οι μισές από τις φιάλες αίματος, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία, και

-Η τέλεση Θείας Λειτουργίας υπέρ τραυματισθέντων εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την κεντρική εκδήλωση στην Αίγλη Ζαππείου, στην αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ», στις 20ης Οκτωβρίου (11:00), παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της ίδιας ημέρας θα τελεστεί Θεία Λειτουργία – Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών και ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και δοξολογίες και εκδηλώσεις στις έδρες όλων των περιφερειών και διευθύνσεων της Αστυνομίας, ενώ την παραμονή θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης