Ένας Έλληνας είναι μεταξύ των κορυφαίων επιχειρηματιών της Ευρώπης που βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας! Ο λόγος για τον Ιωάννη Ταρνανάς, πρόεδρο και διευθυντή ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων της Altoida (με έδρα το Σαν Ντιέγκο και τη Λουκέρνη), ο οποίος ανέπτυξε την πρώτη επικυρωμένη λύση που μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο της νόσου Αλτσχάιμερ για άτομα άνω των 50 ετών.

«Στόχος μου είναι να αγωνιστώ και εν τέλει να θεραπεύσω τη νόσο Αλτσχάιμερ, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την κοινωνία. Η EIT Health αύξησε την προβολή μας σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω του εκτεταμένου δικτύου και επιτάχυνε την αποδοχή της ADPS στην ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε ο Ιωάννης Ταμανάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Στην τελετή των βραβείων «INNOVEIT», που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου στη Βουδαπέστη, βραβεύτηκαν επίσης ο Simone Accornero (Ιταλία), η Bieke Van Gorp (Βέλγιο), η Isabel Hoffmann (Καναδάς) και η Laura Soucek (Ιταλία) για καινοτομίες στους τομείς της ενέργειας, της υγείας και των τροφίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων του EIT, ο Tibor Navracsics, ο Επίτροπος Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, αρμόδιος για το EIT, δήλωσε: «Μέσω του ΕΙΤ, η ΕΕ έχει επενδύσει σε επιχειρηματίες σε όλη την Ευρώπη, δημιουργώντας ένα μοναδικό δίκτυο, συμβάλλοντας στη δημιουργία επιχειρηματικής κουλτούρας και παρέχοντας κρίσιμη στήριξη, καθώς οι επιχειρήσεις επεκτείνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό ακριβώς γιορτάζουμε με τα βραβεία του EIT, επίσης τιμούμε τους υποψήφιους και τους νικητές που είναι πρεσβευτές της Ευρώπης καθώς αντιπροσωπεύουν τους ταλαντούχους καινοτόμους της – θερμά συγχαρητήριά σε όλους!».

«Τα βραβεία του EIT γιορτάζουν την αριστεία στην καινοτομία. Μέσω της προώθησης των εξαιρετικών επιτευγμάτων των επιχειρηματιών μας εδώ στη Βουδαπέστη, αναδεικνύονται τα ταλέντα που ενισχύει η κοινότητα του ΕΙΤ. Σε διάστημα μόλις 10 ετών, το ΕΙΤ εξελίχθηκε από νεοσύστατο οργανισμό στο ισχυρότερο δίκτυο καινοτομίας στην Ευρώπη. Οι νικητές της φετινής χρονιάς δεν επιβεβαιώνουν μόνο ότι το EIT βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αλλά και ότι πρόκειται για έναν οργανισμό που έχει ωριμάσει και είναι έτοιμος να προχωρήσει περαιτέρω. Η καινοτόμος οικονομία της Ευρώπης απαιτεί μεγαλύτερη φιλοδοξία· υπάρχουν οι δεξιότητες, το EIT διαθέτει το ακμάζον δίκτυο, απαραίτητο για την επίτευξη καινοτομιών.», πρόσθεσε ο Dirk Jan van den Berg, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΙΤ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης