Την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, έως τις 31 Οκτωβρίου 2016, αποφάσισε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του το ΔΣ του Οργανισμού. Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την πιθανότητα οι ασφαλισμένοι να μείνουν χωρίς πρόσβαση σε φροντίδα υγείας από τις 30 Ιουνίου και έπειτα, οπότε και έληγε η παράταση που είχε δοθεί.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχαήλ Βλασταράκος, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του ΔΣ, επέρριψε ευθύνες στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την καθυστέρηση εξέφρασε την ελπίδα, παρά την νέα παράταση, οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν και να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ομόφωνα δεκτή έγινε η πρόταση του προέδρου του ΠΙΣ να προστεθεί πέραν της ανανέωσης, πρόταση του ΕΟΠΥΥ προς το υπουργείο Υγείας για σύμβαση με τον Οργανισμό, για όσους γιατρούς το επιθυμούν, με προτεραιότητα στους νέους γιατρούς που μαστίζονται από την ανεργία, την υποαπασχόληση και τη μετανάστευση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης