Επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων -Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Επιπλέον 28 δήμοι έχουν προστεθεί στους 14 δήμους που είχαν ενταχθεί αρχικά στον θεσμό των ΚΕΠ Υγείας μέσω ΕΣΠΑ. Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης περιφερειακής συνάντησης εργασίας του ΕΔΔΥΠΠΥ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

«Στόχος μας είναι να μην φθάνουν οι πολίτες στη θεραπεία μιας νόσου αλλά να την προλαμβάνουν. Σε αυτήν την κατεύθυνση γίνονται λήψεις αποφάσεων. Η τοπική αυτοδιοίκηση πήρε την πρωτοβουλία με τη δημιουργία των ΚΕΠ Υγείας, τα αποτελέσματα των οποίων είναι ήδη υπαρκτά. Θα διεκδικήσουμε επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον οι εθνικοί πόροι ή δεν υπάρχουν ή δεν γνωρίζουν πώς να τους διαχειριστούν. Το Δίκτυο αναλαμβάνει κάθε δυνατή δράση για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων προγραμμάτων», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ–ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας αναφέρθηκε και ο γενικός διευθυντής του Δικτύου, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, τονίζοντας ότι σκοπός τους είναι να συμβάλουν στον έλεγχο της υγείας φαινομενικά υγιών πολιτών σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα του ΠΟΥ για επτά θανάσιμα νοσήματα (καρκίνου προστάτη, μαστού, τραχήλου μήτρας, παχέος εντέρου, μελανώματος, ανευρύσματος κοιλιακής αορτής και καρδιαγγειακών νοσημάτων).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης