Ημερίδα με θέμα «Γιόγκα και Υγεία: Η διαχείριση του στρες και των εντάσεων», διοργανώνει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το σωματείο της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Πάνελ ομιλητών από ιατρούς, ψυχιάτρους, ομοιοπαθητικούς, ψυχολόγους, διατροφολόγους και έμπειρους εισηγητές της Γιόγκα, θα αναπτύξουν το θέμα του στρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γιογκική φιλοσοφία και η σύγχρονη ψυχολογία αριθμούν τρεις βασικούς τύπους έντασης – μυϊκές, συναισθηματικές και νοητικές-, που είναι υπεύθυνοι για όλες τις αγωνίες της σύγχρονης ζωής. Η ένταση, η υπερένταση και η ολοκληρωτική ένταση προκαλούν ποικίλες ασθένειες, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση, λευχαιμία, στηθάγχη, αϋπνίες, αυτοάνοσα νοσήματα, ψυχοσωματικές διαταραχές και πολλά άλλα. Περαιτέρω, οι εσωτερικές εντάσεις του ατόμου συμβάλλουν στη διαμόρφωση των συλλογικών ψυχολογικών εντάσεων που μπορεί να εκδηλωθούν ως δυστυχισμένη οικογενειακή ζωή, ως χάος και διαταραχές της κοινωνικής ζωής και ως επιθετικότητα και εχθροπραξίες μεταξύ κοινοτήτων και εθνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης