Οι αλλαγές του καιρού δεν επηρεάζουν μόνο τις ενδυματολογικές μας επιλογές αλλά και τη διάθεσή μας και την υγεία μας. Οι φθινοπωρινές και οι χειμωνιάτικες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλούσαν από πονοκεφάλους και ημικρανίες μέχρι πόνους στις αρθρώσεις.

Πονοκέφαλοι/ημικρανίες: Μία από τις αιτίες που προκαλούν πονοκεφάλους είναι η μεταβολή στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου. Οι κρύες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν τέτοιες μεταβολές μειώνοντας και τη ροή του αίματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξηρότητα δέρματος: Όσο περισσότερο κρύο κάνει, τόση λιγότερη υγρασία υπάρχει με αποτέλεσμα να μην ενυδατώνεται και το δέρμα σας. Επιλέξτε ένα καλό καθαριστικό προσώπου, μια ενυδατική κρέμα αλλά και μια μάσκα απολέπισης για να καταπολεμήσετε την ξηρότητα της επιδερμίδας.

Μειωμένη ενέργεια/κακή διάθεση: Η μικρή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένα επίπεδα σεροτονίνης, της ορμόνης της χαράς. Για αυτό μπορεί να μην έχετε τη διάθεση που είχατε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και την ίδια ενέργεια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης