Στην καρδιά της Πελοποννήσου, στην πόλη της Τρίπολης, έφτασαν οι Γιατροί του Κόσμου το Σάββατο 25 Απριλίου με στόχο να εξετάσουν τα παιδιά της περιοχής τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον γιατρό, είτε λόγω οικονομικής δυσπραγίας είτε επειδή είναι ανασφάλιστα.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μια γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι, βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Οι Γιατροί του Κόσμου, συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν ιατρικής φροντίδας παιδιών που την έχουν ανάγκη. Μέσα από μια σειρά επισκέψεων της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, οι Γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Η Μονάδα θα παρέχει δωρεάν τις παρακάτω υπηρεσίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση
Φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων
Προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης