Για ένα «καυτό» σώμα, η γιόγκα ανεβάζει το θερμόμετρο στους 40° C. Το αποτέλεσμα ονομάζεται hot γιόγκα και έχει ήδη κερδίσει τον… ιδρώτα διάσημων, όπως ο George Clooney, o Daniel Graig, η Madonna και η Julia Roberts.

«Αν πίνεις 2 λίτρα νερό καθημερινά, όταν έρθεις να έχεις πιει 3. Να φοράς όσο πιο ελαφριά ρούχα μπορείς και να έχεις μια αλλαξιά μαζί σου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα το αντέξω;
«Πρόκειται για την ανησυχία που εκφράζουν όλοι όσοι έρχονται πρώτη φορά σε ένα μάθημα hot γιόγκα»,

«Αναμφίβολα, αν επιχειρήσει κανείς να ανοίξει το air condition σπίτι του στους 40° C για να γυμναστεί, μπορεί να βλάψει την υγεία του». Ωστόσο, μια αίθουσα hot γιόγκα είναι ειδικά διαμορφωμένη ούτως ώστε να διοχετεύεται φρέσκος αέρας μέσα από ειδικά κανάλια κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Επίσης, η θερμοκρασία αυξομειώνεται κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ενώ η υγρασία κυμαίνεται μεταξύ 50-60%, δηλαδή είναι χαμηλότερη από αυτήν του χαμάμ, αλλά υψηλότερη από εκείνη της σάουνας.

Παράλληλα, ο έμπειρος δάσκαλος ρυθμίζει διαρκώς τα επίπεδα της υγρασίας και της θερμοκρασίας ανάλογα με τον αριθμό των αθλουμένων, ούτως ώστε η ατμόσφαιρα να μη γίνεται ούτε ξηρή ούτε αποπνικτική. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι ο αέρας της αίθουσας είναι κατάλληλος για άθληση χωρίς προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς γεννήθηκε η hot γιόγκα
«Πατέρας» της hot γιόγκα είναι ο ινδός γιόγκι Bikram Choudhury, o οποίος τη δεκαετία του ’70 στις Η.Π.Α., προσπαθώντας να ξεπεράσει έναν τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, άρχισε να κάνει γιόγκα σε υψηλή θερμοκρασία. Ωστόσο, η hot γιόγκα γνωρίζει μεγάλη άνθηση την τελευταία πενταετία, ενδεχομένως επειδή αποτελεί ένα στυλ γυμναστικής που συνδυάζει πολλά διαφορετικά οφέλη, όπως αυτά της σάουνας, της αεροβικής γυμναστικής και της γιόγκα. Μάλιστα, στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο -όπου αποτελεί δημοφιλή μορφή άσκησης- το 40-50% των ασκουμένων είναι άνδρες, ίσως γιατί είναι μια πιο αθλητική μορφή γιόγκα όπου προκαλείται μεγάλη εφίδρωση.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης