Το βράδυ της 22ας Αυγούστου, ο 37χρονος Σερίφ-Κωνσταντίνος Ελ-Γκαζάρ πέθανε στο νοσοκομείο Zhujiang στην Κίνα, αλλά η ζωή του πέρασε τα σύνορα και συνεχίστηκε με άλλο τρόπο, καθώς η καρδιά, το συκώτι, και οι δύο νεφροί του δωρήθηκαν από τους συγγενείς του και έδωσαν ζωή σε τέσσερις κινέζους ασθενείς. Πρόκειται για την πρώτη δωρεά πολλών οργάνων στην επαρχία Γκουανγκντόνγ και τη δέκατη συνολικά περίπτωση στη χώρα.

O Σερίφ ήταν Ελληνοαιγύπτιος (η μητέρα του είναι Ελληνίδα και ο πατέρας του Αιγύπτιος). Το απόγευμα της 17ης Αυγούστου ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι στο Jiangmen, όταν, ενώ έκανε ένα ντους, ξαφνικά έπεσε στο έδαφος. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα από ένα φίλο του στο νοσοκομείο Zhujiang, όπου και μετά από λίγες ημέρες υπέκυψε από σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αδελφή του Σερίφ, μετά και από συγκατάθεση της μητέρας του, υπέγραψε να δοθούν για δωρεά τα όργανα του.

«Όλη η οικογένεια του Σερίφ, πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση είναι η σωστή. Είμαι σίγουρη ότι αν το ήξερε και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ζωής του, το ίδιο ακριβώς θα επέλεγε να πράξει. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που και οι τέσσερις επεμβάσεις ήταν επιτυχείς και έτσι ένα μέρος της ζωής του αδελφού μου παραμένει ακόμα ζωντανό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι δύο νεφροί του Σερίφ μεταμοσχεύθηκαν σε έναν άντρα ηλικίας 50 ετών και σε μια γυναίκα ηλικίας 30 ετών που έπασχαν από νεφρική ανεπάρκεια, ενώ το συκώτι του σε έναν 46χρονο ασθενή με χρόνια ηπατική ανεπάρκεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι μεταμοσχεύσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Τα μέλη των οικογενειών των ασθενών που έλαβαν τις δωρεές του Σερίφ είναι γεμάτα ευγνωμοσύνη. Ένα τόσο νέο παιδί και μάλιστα ξένος… Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να τον ευχαριστήσουμε. Όλοι εμείς οι γιατροί στο νοσοκομείο Zhujiang θα τον θυμόμαστε πάντα για την αγάπη και την αυτοθυσία του», είπε ο αρμόδιος καθηγητής, Zhao Ming.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, η οικογένεια δημιούργησε διαδικτυακή καμπάνια προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τα έξοδα. Η ευαισθητοποίηση ήταν μεγάλη και τις πρώτες 72 ώρες συγκεντρώθηκαν 25.000 δολάρια, ενώ λίγο πριν αποβιώσει το ποσό έφτασε τα 37.000 δολάρια.

Ένας φίλος του Σερίφ αναφέρει:

«Ο Τούτι απέδειξε ότι η φυλή, η θρησκεία και η εθνικότητα δεν έχουν σημασία σε στιγμές κρίσης. Οι τεράστιες προσπάθειες ανθρώπων από όλο τον κόσμο να βοηθήσουν ήταν μια πράξη ανθρωπισμούς, αλλά πάνω από όλα, μια πράξη αγάπης για τον Τούτι. Δημιουργία ομορφιάς από τις στάχτες. Αυτή η φράση της Βίβλου και του Κορανίου που δείχνει ότι ευλογίες προκύπτουν ακόμα και σε στιγμές πένθους. Και όλοι διαπιστώσαμε την ομορφιά που προέκυψε από τις στάχτες της απώλειάς του».

Επιμέλεια: Στέλλα Μεϊμάρη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης