Οι άντρες πρέπει να το παίζουν ολίγον τι «δύσκολοι» αν θέλουν να είναι αρεστοί στο αντίθετο φύλο στο πρώτο ραντεβού.

Διαφορετικά, οι γυναίκες θα θεωρήσουν ότι μπορεί να μην είναι και τόσο… «άντρες» ή ακόμη και χειριστικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές από το Ισραήλ, σύμφωνα με τους οποίους οι γυναίκες θα πρέπει από την πλευρά τους να είναι «καλές και γλυκές» προκειμένου να φανούν πιο θηλυκές στα μάτια του υποψήφιου συντρόφου τους.

Οι ερευνητές μελέτησαν μόνο ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες είναι καχύποπτες όταν ένας άντρας τις προσέχει πάρα πολύ και τείνουν να τον θεωρούν ως «ευάλωτο και λιγότερο κυρίαρχο».

Η έρευνα βασίστηκε στην άποψη που αναφέρουν πολλοί, ότι αναζητούν ένα σύντροφο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, καθώς ένας τέτοιος σύντροφος θα μπορούσε να «ξυπνήσει» το σεξουαλικό τους ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απ’ ό,τι φάνηκε όμως, τουλάχιστον στα πρώτα στάδια μιας σχέσης, οι γυναίκες διεγείρονται περισσότερο από άντρες που… αδιαφορούν, γράφει η Sarah Knapton στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

«Δε γνωρίζουμε ακόμη γιατί οι γυναίκες έλκονται λιγότερο σεξουαλικά από αγνώστους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και γιατί τους αντιλαμβάνονται ως λιγότερο επιθυμητούς. Μπορεί να πιστεύουν ότι είναι από υπερβολικά καλοί και χειριστικοί, προκειμένου να “τις ρίξουν”, μέχρι απελπισμένοι και κατά συνέπεια… καθόλου ελκυστικοί σεξουαλικά» εξήγησε ο καθηγητής Gurit Birnbaum.

«Οι γυναίκες τείνουν να θεωρούν έναν άντρα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους ως περισσότερο ευάλωτο και λιγότερο ισχυρό/κυρίαρχο. Ίσως οι άντρες θα έπρεπε να “βαρύνουν” αν ο σκοπός τους είναι να “ξυπνήσουν” τη σεξουαλική επιθυμία μιας γυναίκας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την άλλη, οι γυναίκες που θέλουν να τραβήξουν την προσοχή ενός αρσενικού θα πρέπει να φροντίσουν να είναι «γλυκές και καλές».

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Personality and Social Psychology Bulletin.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης