Τον ρόλο της φαρμακευτικής βιομηχανίας ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ανέδειξε στο 25ο ετήσιο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», ο Πασχάλης Αποστολίδης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), πρόεδρος στην Επιτροπή Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Διευθύνων Σύμβουλος στην AbbVie Pharmaceuticals, τονίζοντας τα μεγάλα περιθώρια επιπλέον βελτίωσης της συμβολής του κλάδου στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα έχει ισχυρή παραγωγή νέων ιδεών, η οποία όμως ή εξάγεται ή εξαφανίζεται. Μελέτες έχουν δείξει όμως ότι δράσεις Έρευνας και Ανάπτυξης πιάνουν τόπο ειδικά σε περιόδους κρίσης», τόνισε ο κύριος Αποστολίδης, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η προώθηση της καινοτομίας, με δράσεις όπως ο διαγωνισμός «SFEE Innovation Project» που προάγει νέες ιδέες, start up επιχειρήσεις και δημιουργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας για νέους επιστήμονες.

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ εξήγησε στο φακό του zougla.gr ότι αν και η φαρμακευτική δαπάνη έχει υποστεί μείωση της τάξης του 60% από το 2009, , πλέον επανέρχεται στα επίπεδα του 2003 με ταυτόχρονη μείωση του κόστους και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ αναφέρθηκε στα γεννόσημα ως μια «έγκυρη και φτηνή λύση για τους πολίτες».

«Με τον κατάλληλο σχεδιασμό φοροελαφρύνσεων, κινήτρων, αλλά και αξιοποίησης των κονδυλίων που αναλογούν στη χώρα μας για τα επόμενα χρόνια, η φαρμακευτική βιομηχανία μπορεί να αποτελέσει κύριο πυλώνα ανάπτυξης, συνεισφέροντας στην εγχώρια παραγωγή αλλά και στις εξαγωγές», εκτιμάει ο Πασχάλης Αποστολίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης