Μεταβολισμός είναι το σύστημα που μετατρέπει τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε σε ενέργεια. Πολλές μεταβλητές επηρεάζουν τον μεταβολισμό, όπως η κληρονομικότητα, το φύλο και η ηλικία.

Πολύ σωστά λοιπόν κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί γιατί να ασχοληθώ με το να «φτιάξω» τον μεταβολισμό μου; Η απάντηση μπορεί να είναι πολύ απλή αν αναλογιστεί τις επιπτώσεις στην υγεία που μπορεί να προκληθούν αν δεν λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός. Το πιο απλό και άμεσο αποτέλεσμα είναι η υπερπρόσληψη θερμίδων από την ανεπαρκή λειτουργία του μεταβολισμού, η συσσώρευση τους σε λίπος και η επακόλουθη αύξηση βάρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας δούμε όμως αυτές τις καθημερινές συνήθειες πιο αναλυτικά:

Παραβλέπουμε το πρωινό: Όλοι ξέρουμε ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και όμως το παραλείπουμε. Τι συμβαίνει όμως κατά τη διάρκεια του ύπνου μας; Ο μεταβολισμός μας «χαλαρώνει» και σκοπός είναι να ενεργοποιηθεί ξανά ώστε να πυροδοτήσει με ενέργεια στο σώμα μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ενεργοποίηση του μεταβολισμού θα γίνει αν αρπάξουμε ένα κομμάτι λαχταριστό σοκολατένιο κέικ και βγούμε από το σπίτι, ούτε αν κάτσουμε μέσα και το φάμε. Καλύτερο θα ήταν να επιλέξουμε ένα πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, σίδηρο, μια καλή πηγή φυτικών ινών και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης