Ο ιατρικός τουρισμός παρουσίασε το έτος 2012 έναν υψηλό τζίρο που ανήλθε παγκοσμίως στα 4 δις ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν τη θετική προοπτική πολλές χώρες έχουν εισέλθει δυναμικά στον ιατρικό τουρισμό και έχουν επενδύσει στην προβολή του όπως για παράδειγμα η Κόστα Ρίκα, το Πουέρτο Ρίκο, το Μεξικό ενώ στην πιο κοντινή μας περιοχή κυριαρχεί η Τουρκία μέσω της Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την παρουσία της Ελλάδας, ως σημείο αναφοράς, στον τομέα του ιατρικού τουρισμού να σημειώσουμε ότι μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει να γίνονται κάποιες συντονισμένες προσπάθειες ως προς την προσέλκυση ασθενών για διάφορες επεμβάσεις κυρίως αισθητικής φύσης μεταξύ των οποίων είναι και η μεταμόσχευση μαλλιών. Η συγκεκριμένη επέμβαση χαρακτηρίζεται ως ιατρική πράξη ήπιας βαρύτητας, ολοκληρώνεται αυθημερόν, μέσα σε λίγες ώρες, γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν απαιτεί νοσηλεία. Μετά την επέμβαση ο ασθενής είναι ελεύθερος να γυρίσει στο σπίτι του ή στο ξενοδοχείο εφόσον έρχεται από ξένη χώρα.

Η Bergmann Kord με την πολυετή εμπειρία της και με χιλιάδες επιτυχημένες συνεδρίες έχει ξεκινήσει να εργάζεται δυναμικά και με σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια προς τη κατεύθυνση προσέλκυσης ασθενών από άλλες χώρες. Ήδη υπάρχουν τα πρώτα πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα με σημαντικό αριθμό ασθενών που επιλέγουν τη κλινική μας από διάφορες χώρες (Ρωσία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) που αναζητούν μια οριστική λύση θεραπείας ή αποκατάστασης των μαλλιών τους. Οι προοπτικές για το κοντινό μέλλον είναι ευοίωνες και οι δυνατότητες απεριόριστες.

Οι ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρει η Bergmann Kord σε συνδυασμό με ένα συνολικό πακέτο υπηρεσιών (worry free package) όπου ο ασθενής δεν χρειάζεται να ασχοληθεί για τίποτα όσον αφορά τη διαμονή του καθιστούν δελεαστική την πρόταση να επιλέξει να ακολουθήσει το τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα. Στις παροχές μας συμπεριλαμβάνονται πάντα η παραλαβή και μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο πως και η διαμονή στο πλησιέστερο από την κλινική ξενοδοχείο. Για να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία υπάρχει μια αλυσίδα ενεργειών που ξεκινάει από την προσέγγιση του κοινού μέσω διαδικτύου και την πρώτη ένδειξη ενδιαφέροντος και φτάνει μέχρι τη στιγμή που ο ασθενής θα φτάσει στο αεροδρόμιο. Εκεί οι έμπειροι συνεργάτες της κλινικής, που συνήθως μιλάνε τη μητρική γλώσσα κάθε ασθενούς, τον υποδέχονται και βρίσκονται δίπλα του μέχρι τη στιγμή που θα ολοκληρώσει τα διαδικαστικά και την επέμβαση και θα έρθει η στιγμή να επιστρέψει στο σπίτι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bergmann Kord, διαθέτει υποκαταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να επιλέξει εκτός από το χρόνο και τον τόπο της επέμβασης ώστε εκείνος και η οικογένειά του να βρίσκονται στο μέρος που επιθυμούν για τη συνέχεια των διακοπών τους. Η χώρα μας διαθέτει τόσα πολλά πλεονεκτήματα, έναντι άλλων χωρών, που υπογραμμίζουν την αξία της (added value) όπως το εξαιρετικό κλίμα, το επίπεδο εξυπηρέτησης και το μοναδικό αίσθημα φιλοξενίας που διαθέτουμε. Όλα τα παραπάνω επιβάλλεται αυτή τη στιγμή όσο ποτέ να τα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό. Η Ελλάδα θεωρείται ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός όπου ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα προβάλλεται σε μεγάλο βαθμό τόσο τα μουσεία όσο και η σημαντική ιστορία με νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις.

Τα προαναφερθέντα προωθούνται μέσα από το διαδίκτυο με ειδικά σχεδιασμένο website (www.fuehairclinic.eu) όπου οι ενδιαφερόμενοι μαθαίνουν όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού τους και της επέμβασης που επρόκειτο να κάνουν.

Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού του εξωτερικού και με τη σωστή οργάνωση ίσως μελλοντικά λειτουργήσουμε ως πρεσβευτές ώστε να προωθούνται ασθενείς σε άλλες κλινικές για διάφορες επεμβάσεις. Έτσι πέραν της ιστορίας και της παράδοσης μπορούμε να αποκτήσουμε και μια εξαιρετική φήμη σχετικά με αυτού του είδους τις επεμβάσεις ώστε μέσω της μεταμόσχευσης μαλλιών η Ελλάδα να γίνει ακόμα ένας πρεσβευτής στον κόσμο με όποιο επιπλέον όφελος συνεπάγεται αυτό για τη χώρα μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης