Κατά τη διάρκεια σύσκεψης για τα μέτρα προστασίας από τον ιό Έμπολα στο λιμάνι του Κατάκολου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος προέβη και σε μία διαφορετική αποκάλυψη.

Αναφέρθηκε σε δεύτερο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ηλεία και τόνισε ότι προληπτικοί ψεκασμοί στο νομό θα γίνουν την κατάλληλη χρονική στιγμή, με σκοπό τη μείωση του αριθμού των κουνουπιών και του κινδύνου για τους πολίτες. Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαμε δύο κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ηλεία. Την περίοδο που έρχεται θα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα τους διαγωνισμούς για τον ψεκασμό. Ο ψεκασμός θα πρέπει να είναι στοχευμένος και να συνοδεύεται και από άλλα μέτρα.

»Εμείς εκείνο το οποίο αποφασίσαμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι πως ο διαγωνισμός θα είναι ενιαίος και για τις τρεις περιφερειακές ενότητες. Θα πάμε γρήγορα σε μία διαδικασία ενός διαγωνισμού που θα μας δώσει γρήγορα αποτελέσματα, γιατί το άπαν στους ψεκασμούς είναι να γίνουν την κατάλληλη περίοδο. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε καθυστερήσει σε αυτό και από τη σεζόν που έρχεται νομίζουμε ότι θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα από τον μήνα Μάρτιο, που είναι ο μήνας που δημιουργούνται οι προνύμφες και θεωρείται ο καταλληλότερος, να είμαστε απόλυτα έτοιμοι προκειμένου να έχουμε τα λιγότερα προβλήματα για την σεζόν, με δεδομένο ότι έχουμε δύο περιφερειακές ενότητες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με ιδιαίτερα προβλήματα.

»Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έχει πολλές λίμνες και λιμνάζοντα νερά αλλά και η Ηλεία έχει πολλά ποτάμια και αρδευτικά δίκτυα, αποξηραμένες λίμνες με αποτέλεσμα ο πληθυσμός των κουνουπιών να είναι έντονος στην περιοχή. Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα την επόμενη σεζόν και η διεκδίκηση μας θα είναι να πάρουμε το δυνατό μεγαλύτερη χρηματοδότηση για αυτό το σκοπό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: www.patrastimes.gr
Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης