«Καμπανάκι» για τις αντιοξειδωτικές ουσίες των τροφών

«Καμπανάκι» για τις αντιοξειδωτικές ουσίες των τροφών
Άλλη μια επιστημονική έρευνα έρχεται να ρίξει ένα πέπλο αμφιβολίας πάνω από τις αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες θεωρούνται ότι κάνουν καλό στη υγεία και επιβραδύνουν τη γήρανση.

Η νέα αμερικανική μελέτη έγινε σε πειραματόζωα (ποντίκια) και διαπίστωσε ότι η χορήγηση αντιοξειδωτικών επιτάχυνε τον καρκίνο του δέρματος (μελάνωμα) σε αυτά.

Οι ερευνητές (μεταξύ των οποίων ο ελληνο-κυπριακής καταγωγής Μιχάλης Αγαθοκλέους), με επικεφαλής τον Σον Μόρισον του Ιατρικού Κέντρου του Νοτιοδυτικού Πανεπιστημίου του Τέξας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», δήλωσαν ότι τα καρκινικά κύτταρα φαίνεται να ωφελούνται από τα αντιοξειδωτικά περισσότερο σε σχέση με τα υγιή κύτταρα, με αποτέλεσμα την εξάπλωση των μεταστάσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr...

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018, 16:22