Δράση εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου,πραγματοποιεί την Πέμπτη 23 Απριλίου και την Τρίτη 28 Απριλίου, από τις 10 το πρωί ως 12 το μεσημέρι, στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με τα Δημοτικά Ιατρεία .

Ο εν λόγω έλεγχος αφορά την εκτίμηση του εκατοστιαίου ποσοστού της πιθανότητας ασθένειας από νόσο του καρδιαγγειακού συστήματος, δηλαδή έμφραγμα του μυοκαρδίου, στεφανιαία νόσο, ανακοπή καρδιάς κ.α. με συνυπολογισμό διαφόρων παραμέτρων όπως ηλικία, φύλο, αρτηριακή πίεση, τιμές χοληστερίνης, τιμή σακχάρου, κάπνισμα με βάση πρωτόκολλα που έχουν δημιουργηθεί από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη συνεκτίμηση των παραπάνω παραγόντων προκύπτει ένα ποσοστό το οποίο αφορά την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος από την καρδιά του την επόμενη δεκαετία.

Με τη διαδικασία αυτή παρέχεται επίσης η δυνατότητα να δοθούν κατευθυντήριες συμβουλές στον συμμετέχοντα προκειμένου, είτε να βελτιώσει τυχόν παθολογικές τιμές, είτε να πειστεί να αναζητήσει ιατρική μέριμνα με σκοπό τη βελτίωση των ποσοστών καρδιαγγειακού κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης