Tα τελευταία χρόνια, οι παγκόσμιοι φορείς υγείας έχουν εστιάσει στα είδη των λιπαρών που πρέπει να καταναλώνει ο πληθυσμός για να έχει καρδιαγγειακά οφέλη.
Συγκεκριμένα, προτείνουν χαμηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών (λιγότερο από 10% της συνολικής ενέργειας) και πιο αυξημένη πρόσληψη πολυακόρεστων (6-11% της συνολικής ενέργειας).
Ποιος δεν ξέρει ότι είναι καλύτερο να προτιμά ελαιόλαδο και φυτική μαργαρίνη παρά αγελαδινό ή πρόβειο βούτυρο;
Ακολουθούμε όμως αυτές τις οδηγίες; Σε τι βαθμό;
Τα αποτελέσματα μιας έρευνας σε 40 χώρες, παγκοσμίως, σχετικά με το είδος των προσλαμβανόμενων λιπαρών έδειξαν ότι στις 29 χώρες από τις 40 η πρόσληψη των κορεσμένων λιπαρών είναι υψηλότερη από τη συνιστώμενη και στις 20 από τις 40 η πρόσληψη πολυακόρεστων χαμηλότερη από τη συνιστώμενη.
Με την Ελλάδα τι γίνεται; Τα κορεσμένα λιπαρά καλύπτουν κατά μέσο όρο το 13% των αναγκών στην Ελλάδα, με 8 στους 10 Έλληνες να τρώνε περισσότερα κορεσμένα λιπαρά…
Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr