Τα λουλούδια μάς κάνουν πιο ευτυχισμένους, αυξάνουν το αίσθημα ικανοποίησης από τη ζωή, επηρεάζουν θετικά την κοινωνική μας συμπεριφορά και είναι ικανά να ανεβάσουν την καθημερινή διάθεση εύκολα και με φυσικό τρόπο.

Έχοντας προσέξει την ευεργετική επίδραση των λουλουδιών στη συναισθηματική υγεία των ανθρώπων, οι ειδικοί του αμερικανικού πανεπιστημίου Rutgers ,με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Jeannette Haviland-Jones, θέλησαν να το αποδείξουν και επιστημονικά με μια έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους σκοπούς της μελέτης η ομάδα εξέτασε τη συμπεριφορά εθελοντών για δέκα μήνες, προκειμένου να δουν πώς αντιδρούσαν όταν τους προσέφεραν λουλούδια. Τότε, ανακάλυψαν πως η θετική επίδραση των λουλουδιών στην ψυχολογία του ανθρώπου και στην καταπολέμηση του άγχους είναι γεγονός.

Παρατήρησαν επίσης πως οι άνθρωποι νιώθουν όμορφα να μοιράζονται με τους άλλους το γεγονός ότι κάποιος τους προσέφερε λουλούδια. Γι’ αυτό προτιμούν, άλλωστε, να τα στολίζουν σε χώρους του σπιτιού, όπου όλοι έχουν πρόσβαση, όπως το σαλόνι και η τραπεζαρία.

Διαβάστε τα συμπεράσματα της έρευνας στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης