Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει τα τελευταία χρόνια η εξάπλωση του σακχαρώδους διαβήτη στην Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα, κάτι που οφείλεται στην αλλαγή του διατροφικού μοντέλου που έχει οδηγήσει στην παχυσαρκία. Αυτό επεσήμαναν οι ομιλητές στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι).

Όπως ανέφερε η κα Λουκία Καλογεράκη Διευθύντρια Β΄ Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Χανίων, συνεργάτης του Διαβητολογικού Ιατρείου και πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Χανίων, «τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη που επισκέπτονται το Διαβητολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην πρόσληψη μη ποιοτικών τροφών λόγω οικονομικής κρίσης, οι οποίες βασίζονται στους υδατάνθρακες, στα ακατάλληλα λίπη και έχουν ως αποτέλεσμα την παχυσαρκία. Μάλιστα αύξηση παρατηρείται όχι μόνο στο ποσοστό του σακχαρώδους διαβήτη αλλά και των υπολοίπων διαταραχών του μεταβολισμού (αρτηριακή υπέρταση, λιπίδια).

Πηγή: haniotika-nea.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης