Μία 60χρονη προστέθηκε στο μακρύ για φέτος κατάλογο των θυμάτων από τον ιό της γρίπης. Συγκεκριμένα ο θάνατος της 60χρονης γυναίκας, μεταφράστριας από τη Θεσσαλονίκη από την περιοχή της Τούμπας, οφείλεται στον ιό H1N1 που έχει καταστήσει ιδιαίτερα επιθετικό τον ιό της γρίπης, με αποτέλεσμα να καταγράφονται σοβαρά περιστατικά ακόμη και σε νεαρά άτομα.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι από 596 ασθενείς που νοσηλεύθηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη την Ευρώπη, το 96% είχε προσβληθεί από γρίπη τύπου Α και από αυτούς το 94% από τον τύπο Α (Η1Ν1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα μόνο σε ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί από την αρχή της εμφάνισης της εποχικής γρίπης 233 ασθενείς, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ακόμη 114 ασθενείς, εκ των οποίων οι 14 είναι παιδιά.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής από το ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν καταγραφεί 51 θάνατοι εξαιτίας του ιού της γρίπης, με την άτυχη 60χρονη να αποτελεί το 62ο θύμα του φετινού επιδημικού κύματος και τους ειδικούς να συνιστούν τον άμεσο εμβολιασμό ακόμη και τώρα όσων ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: http://press724.gr/

Διαβάστε ακόμη: 


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης