Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τη στάση εργασίας, την οποία προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ στις 23 Νοεμβρίου 2017 και τα αιτήματα σε σχέση με το θέμα των επικουρικών ιατρών.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλούμε τη Κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο θέμα των επικουρικών ιατρών, καθόσον πάρα πολλοί επίτροποι επιστρέφουν αθεώρητα τα εντάλματα πληρωμής μισθών και εφημεριών, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι επικουρικοί ιατροί να είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο.

Τα Νοσοκομεία της χώρας στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην εργασία των επικουρικών ιατρών και η απομάκρυνσή τους θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους.

Η μόνιμη λύση είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι δυνατόν οι μισοί από τους 2.100 περίπου συνολικά επικουρικούς συναδέλφους να ευρίσκονται στον αέρα από πλευράς εργασίας και μισθοδοσίας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η Κυβέρνηση συνολικά οφείλει να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις, 6.500 μόνιμων ιατρών οι οποίες είναι κενές, διαφορετικά τα Νοσοκομεία της χώρας είναι αδύνατο να λειτουργήσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης