Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργεί ουσιαστική αξία για την ελληνική κοινωνία, αναλαμβάνει μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας. Σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η εταιρεία υλοποιεί το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους, σε όλη την Ελλάδα, με τη συμβολή των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων.
Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, την κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής και την κινητή διαγνωστική μονάδα προληπτικής ιατρικής του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Οι τρεις μονάδες έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής 15 περιοχές της Ελλάδας και έχουν προσφέρει 4.867 εξετάσεις σε 3.634 εξεταζόμενους.

​Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, την κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής και την κινητή διαγνωστική μονάδα προληπτικής ιατρικής του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εδώ και 60 χρόνια, ο ΟΠΑΠ στηρίζει έμπρακτα την ελληνική κοινωνία. Αυτό ακριβώς κάνουμε και με το νέο πρόγραμμα ΟΠΑΠ στη Γειτονιά. Στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, προσφέροντας δωρεάν απαραίτητες εξετάσεις υγείας σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες, σε όλη την Ελλάδα».
Ο Chief Customer Officer ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφκσι, τόνισε: «Με το πρόγραμμα ΟΠΑΠ στη Γειτονιά φέρνουμε τη στρατηγική μας για την Εταιρική Υπευθυνότητα κυριολεκτικά στην καρδιά των τοπικών κοινωνιών. Σε συνεργασία με Το Χαμόγελο του Παιδιού, οι τρεις κινητές μονάδες υγείας του προγράμματος έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους ανά την Ελλάδα και έχουν προσφέρει εξετάσεις σε 3.634 ανθρώπους. Και συνεχίζουμε».
Ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σημείωσε: «Με τη στήριξη του ΟΠΑΠ, βρισκόμαστε με τις κινητές μονάδες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας προκειμένου να προσφέρουμε με συνέχεια και συνέπεια στα παιδιά».

Σημαντικές προληπτικές εξετάσεις από το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα παιδιά περιλαμβάνουν:

• Γενική παιδιατρική εξέταση
• Οδοντιατρικός έλεγχος
• Οφθαλμολογικός έλεγχος

• Εξέταση ΩΡΛ

Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους ενήλικες περιλαμβάνουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Φυσική εξέταση (ακρόαση πνευμόνων, καρδιάς, ψηλάφηση ζωτικών οργάνων, ωτοσκόπηση κλπ)
• Λήψη ζωτικών σημείων (μέτρηση αρτηριακής πίεσης & σακχάρου και οξυμετρία)
• Οδοντιατρικός έλεγχος

• Οφθαλμολογικός έλεγχος

Χρήσιμες πληροφορίες από το opapcsr.gr και δωρεάν συνεισφορά μέσω της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ»

Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα των επισκέψεων των κινητών μονάδων ανά περιοχή περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr και την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ». Μάλιστα, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν δωρεάν μέσω της εφαρμογής, παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια και συγκεντρώνοντας πόντους, οι οποίοι μετατρέπονται αυτομάτως από τον ΟΠΑΠ σε βενζίνη προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι κινητές μονάδες να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα. Με τη στήριξη όλων, οι μονάδες μέχρι στιγμής, έχουν διανύσει 5.190 χιλιόμετρα.
 Πετρ Ματεγιόφσκι, Chief Customer Officer ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Γιώργος Μπεκιάρης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Υγείας Δήμου Περιστερίου
Οι κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής στο Δήμο Περιστερίου
Πετρ Ματεγιόφσκι Chief Customer Officer ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, Γεωργία Λασανιάνου, Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Γιώργος Μπεκιάρης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Υγείας Δήμου Περιστερίου, Μαίρη Τσιώτα, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Δήμου Περιστερίου
Πετρ Ματεγιόφσκι, Chief Customer Officer ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ με συνεργάτες του δικτύου πρακτορείων ΟΠΑΠ και καταστημάτων Play ΟΠΑΠ Περιστερίου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης