Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η παράδοση από τον ΟΠΑΠ δύο σημαντικών έργων ανακαίνισης, στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία». Τα έργα αφορούν συγκεκριμένα στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) και στην Κεντρική Αποστείρωση του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος  «Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί την, εκ μέρους της Πολιτείας, αναγνώριση τέτοιου είδους πρωτοβουλιών σαν κι αυτή που έχει αναπτύξει ο ΟΠΑΠ. Είναι γνωστή η πολύπλευρη δραστηριότητά του στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας. Είμαι όμως εδώ, σε αυτήν ακριβώς την πτυχή της συνεισφοράς του ΟΠΑΠ, γιατί αγγίζει έναν πραγματικό πυλώνα του Κοινωνικού Κράτους: Αφορά την υγεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και μάλιστα εκείνο το τμήμα της υγείας που αφορά τα παιδιά» τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Προσέθεσε ότι «η κρίση, η οποία έχει μαστίσει και μαστίζει ακόμα τον τόπο, έχει στοιχίσει στο Κοινωνικό Κράτος» και σημείωσε ότι «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναπληρώνουν τα κενά που εμφανίζει, εκ των πραγμάτων, η κρατική δραστηριότητα σε τόσο ευαίσθητους για την κοινωνική συνοχή τομείς».

Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε να συνεχιστεί αυτή η σημαντική προσφορά στην ελληνική κοινωνία και ιδίως στα παιδιά και «μακάρι να υπάρξουν περισσότεροι μιμητές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καμίλ Ζίγκλερ: Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε και να στηρίζουμε τη νέα γενιά της Ελλάδας, που είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιό τηςΓια σημαντική μέρα έκανε λόγο από τη μεριά του ο Καμίλ Ζίγκλερ, εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ, σημειώνοντας ότι «μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς -το έργο ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων Νοσοκομείων Παίδων ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014- ανακαινίσαμε το 50% των εγκαταστάσεων. Έχουμε κάνει 22 έργα ανακαίνισης, δημιουργώντας ένα καλύτερο περιβάλλον για περισσότερα από 180.000 παιδιά και στηρίζουμε έμπρακτα το έργο των επαγγελματιών υγείας του νοσοκομείου».

«Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε και να στηρίζουμε τη νέα γενιά της Ελλάδας, που είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιό της» τόνισε, προσθέτοντας ότι η δράση θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση του έργου για την εξυπηρέτηση των αναγκών των παιδιών απ’ όλη τη χώρα.

«Με κεντρικό άξονα πάντα το παιδί ο ΟΠΑΠ θα βρίσκεται δίπλα μας» ανέφερε από τη μεριά του ο Εμμανουήλ Παπασάββας, κοινός διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.

Η τελετή παράδοσης των έργων ανακαίνισης:

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις ανακαινισμένες μονάδες του νοσοκομείου και συνομίλησε με γονείς μικρών ασθενών.

Εμμανουήλ Παπασάββας - Καμίλ Ζίγκλερ

Εμμανουήλ Παπασάββας - Νταμιάν Κόουπ

O Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων του ΟΠΑΠ Οδυσσέας Χριστοφόρου

O επικεφαλής Σχέσεων με Πελάτες του ΟΠΑΠ Πέτρ Ματεγιόφσκυ

O Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Εμμανουήλ Παπασάββας

(Από Αριστερά) Πετρ Ματεγιόφσκι Επικεφαλής Σχέσεων με πελάτες του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Εμμανουήλ Παπασάββας Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, Καμίλ Ζίγκλερ Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Άννα Ζωηρού Αναπληρώτρια Διοικήτρια του «H Αγία Σοφία», Οδυσσέας Χριστοφόρου Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ

Αναλυτικά τα έργα ανακαίνισης:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης