H προγραμματισμένη σύσκεψη των Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας 6ης ΥΠΕ θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 13.00 στο Αμφιθέατρο του Παν/κού Νοσοκομείου στο Ρίο.

Η εκδήλωση έχει το χαρακτήρα κατ’ αρχήν γνωριμίας και καταγραφής των προβλημάτων που ενοποιούν τα σωματεία. Στη σχετική πρόσκληση αναφέρονται τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συζήτηση, χρήσιμη θα είναι η επεξεργασία με κοινό τρόπο των βασικών ελλείψεων σε ιατρικό ιδίως προσωπικό. Καλό λοιπόν θα ήταν, η κάθε ένωση να έχει φέρει κατάλογο της οργανικότητας των νοσοκομείων και ΚΥ ευθύνης της, της παρούσας κατάστασης των ελλείψεων σε ειδικούς, ειδ/νους και αγροτικούς ανά νομό και των εξαγγελθέντων ή επικείμενων προσλήψεων με κάθε είδους καθεστώς-μόνιμοι, επικουρικοί, μπλοκάκι. Αν υπήρχε και η εικόνα της ροής χρηματοδότησης από τον -έτσι κι αλλιώς ελλειπή- προϋπολογισμό των νοσοκομείων (εκταμίευση κονδυλίων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς τα νοσοκομεία και την ΥΠΕ), θα συμπληρώνονταν η εικόνα της κάθε περιοχής.

Εδικά ζητήματα που αφορούν την κάθε ένωση και έχουν να κάνουν με την ανεπάρκεια των υπηρεσιών της 6ης ΥΠΕ προκειμένου να εξυπηρετηθεί η καθημερινότητα της λειτουργίας των δομών πχ η κατάσταση στην ΠΦΥ. Καταγραφή περιστατικών αυθαιρεσίας, αναγκαστικών μετακινήσεων, δυσλειτουργίας δομών προκειμένου να καλυφθούν “τρύπες” άλλων δομών, πρέπει να γίνει.

Συζήτηση επί όλων αυτών ή και άλλων θεμάτων που θα τεθούν από συναδέλφους-μέλη των διοικήσεων των ενώσεων και των τριμελών. Οι πρωτοβουλίες για την ΠΦΥ, η κατάσταση των νοσοκομείων και ΚΥ, οι προσλήψεις και η μετανάστευση των νέων γιατρών, η εκπαίδευση των ειδικευομένων και των μονίμων, η υποχρηματοδότηση, τα εργαλεία ιδιωτικοποίησης και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΣΑΝ, ΑΕΜΥ), το προσφυγικό, η πρόσβαση στις δομές υγείας και άλλα, είναι –σε τυχαία σειρά- θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατάληξη με την ενοποίηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων που πρέπει να επανέλθουν στις τοπικές ενώσεις και να οριστεί μια κοινή δράση αγώνα για αυτά. Δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της σύσκεψης.

Για το πρόγραμμα: 13:00 ως 15:00 κύκλος τοποθετήσεων από ενώσεις, 15:00-15:30 διάλειμμα, 15:30 ως 18:00 συζήτηση-αποφάσεις.

ΠΗΓΗ: tempo24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης