«Καμπανάκι» για την ιλαρά χτυπά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που κάνει λόγο για εννέα νέα κρούσματα-ασθενείς (παιδάκια Ρομά, τα πέντε από καταυλισμό) που νοσηλεύτηκαν με ιλαρά κατά το τελευταίο δεκάημερο στο Νοσοκομείο του Κιλκίς.

Ταυτόχρονα, σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, αναφέρει ότι «με βάση τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δηλωθέντα κρούσματα ιλαρά στη χώρα μας ανέρχονται σε 3.000. Εκτιμάται ότι είναι πολύ περισσότερα, καθότι δε δηλώνονται όλα τα περιστατικά. Έχουν καταγραφεί επίσης τέσσερις θάνατοι από επιπλοκές της ιλαράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι «η αδιαφορία του υπουργείου Υγείας είναι παροιμιώδης. Παρότι έχουν νοσήσει έως τώρα από ιλαρά 200 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων από τα στοιχεία που διαθέτουμε, εκ των οποίων οι 20 με σοβαρά συμπτώματα, και οι εργαζόμενοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου προσβολής από τη νόσο, δε λαμβάνονται μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου σε επαγγελματίες υγείας.

Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων στο προσωπικό. Επίσης, δε διαθέτουν εμβόλια για τον εμβολιασμό του προσωπικού το οποίο δε διαθέτει αντισώματα ιλαράς».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα δημόσια Νοσοκομεία, «οι διοικήσεις των Νοσοκομείων, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, παρακολουθούν ως θεατές την ιλαρά να εξελίσσεται και να εξαπλώνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να γίνει έλεγχος αντισωμάτων, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα Ιδιωτικά εργαστήρια, πληρώνοντας από την τσέπη τους 30-50 ευρώ!».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί από τον υπουργό «περισσότερη υπευθυνότητα για ένα τέτοιο μείζον ζήτημα για τη Δημόσια Υγεία. Δώστε ένα μέρος του υπερπλεονάσματος για να προστατέψετε τη Δημόσια Υγεία. Φτάνει πια η εικονική πραγματικότητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης