Ένα τατουάζ μπορεί να φανερώσει την ηλικία σου ή την παρορμητικότητά σου. Αλλά το ξέρεις, τίποτα δεν κρατάει για πάντα, ούτε καν η «Σούλα for ever».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι κακό να μετανιώνεις για το τατουάζ που έκανες. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γι’ αυτό. Αν έφτασες στο ερώτημα πώς να αφαιρέσω το τατουάζ μου τότε αυτά χρειάζεται να ξέρεις, ακόμη κι εσύ προτού κάνεις το πρώτο σου.

Δεν είναι όλα τα λέιζερ ίδια

Η μόνη σου επιλογή για αφαιρέσεις το τατουάζ είναι κυρίως με λέιζερ (η άλλη είναι με πλαστική χειρουργική), αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τύποι λέιζερ. Το κόστος εξαρτάται από το πόσες θεραπείες χρειάζεσαι, οι οποίες επίσης εξαρτώνται από το μέγεθος του τατουάζ που χτύπησες. Tα λέιζερ είναι ουσιαστικά ακτίνες φωτός, οι οποίες καταστρέφουν τους κόκκους της χρωστικής ουσίας του τατουάζ. H διαδικασία αφαίρεσης ενός τατουάζ μικρού ή μεσαίου μεγέθους από έναν έμπειρο ειδικό διαρκεί συνήθως 10-20 λεπτά. Aν το μέγεθος του τατουάζ υπερβαίνει τις δύο παλάμες ή τα χρώματα είναι δύσκολα, τότε η συνεδρία διαρκεί περισσότερο. Για την αφαίρεση ενός τατουάζ απαιτούνται παραπάνω από 1-2 συνεδρίες, μεταξύ των οποίων μεσολαβεί διάστημα ενός μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν θα έπρεπε να είχες χτυπήσει κόκκινο (μελάνι)

Τα διαφορετικά χρώματα απορροφώνται από διαφορετικά μήκη κύματος φωτός, οπότε δεν υπάρχει ένα λέιζερ που να λειτουργεί για όλα. Είναι πολύ δύσκολο να αγοράσει κάποιος ειδικός κάθε μήκος κύματος για κάθε χρώμα. Έτσι οι περισσότεροι καταλήγουν να αγοράζουν ένα λέιζερ που λειτουργεί καλύτερα σε μαύρο ή μπλε χρώμα. Άλλα χρώματα, όπως το κόκκινο και το κίτρινο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολα στην αφαίρεση.

Διαβάστε περισσότερα στο Coremag.gr!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης