Το αλάτι είναι ένα αγαθό το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη συντήρηση των τροφίμων και να ενισχύσει τη γεύση του, αλλά η υπερβολική κατανάλωσή του εμπεριέχει κινδύνους για την υγεία.

Η αυξημένη πρόσληψη αλατιού συμβάλλει στην ανάπτυξη υπέρτασης σε άτομα με σχετική προδιάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άτομα με αυξημένη αρτηριακή πίεση έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν στεφανιαία νόσο και κυρίως εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σύγκριση με αυτούς που έχουν φυσιολογική πίεση.

Μπορείτε, βέβαια, να ελέγξετε με κάποιους τρόπους πόσο αλάτι προσλαμβάνετε και να το περιορίσετε.

Δείτε μερικές συμβουλές…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

–  μάθετε να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά και αρωματικά βότανα (π.χ. άνηθο, ρίγανη, δεντρολίβανο) για να ενισχύσετε τη γεύση των τροφών
– όταν ψωνίζετε, μην ξεχνάτε να διαβάζετε τις ετικέτες της συσκευασίας του τροφίμου που επιλέγετε
– να είστε προσεκτικοί στην επιλογή έτοιμων σαλτσών και «στιγμιαίων» προϊόντων, τα οποία ενδεχομένως έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης