Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο της Ιατρικής Σχολής έχουν διαπιστώσει ότι τα στόματα των πασχόντων από ημικρανία φιλοξενούν σημαντικά περισσότερα μικρόβια με τη δυνατότητα να τροποποιήσουν τα νιτρικά άλατα από τους ανθρώπους που δεν έχουν ημικρανίες.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε από το Msystems. «Υπάρχει αυτή η ιδέα εκεί έξω ότι ορισμένα τρόφιμα προκαλούν ημικρανίες, όπως η σοκολάτα, το κρασί και ιδιαίτερα τα τρόφιμα που περιέχουν νιτρικά άλατα» είπε ο πρώτος συγγραφέας Antonio Gonzalez, αναλυτής προγραμματιστής στο εργαστήριο του Rob Ι, PhD, καθηγητής και διευθυντής του Κέντρου για την Καινοτομία των μικροβιωμάτων στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και κύριος συγγραφέας της μελέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σκεφτήκαμε ότι ίσως υπάρχουν συνδέσεις ανάμεσα σε αυτό που τρώνε οι άνθρωποι, τα μικροβιώματά τους και τις εμπειρίες τους με τις ημικρανίες» πρόσθεσε. Πολλοί από τους 38 εκατομμύρια Αμερικανούς που πάσχουν από ημικρανίες αναφέρουν μια συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης νιτρικών και των έντονων πονοκεφάλων τους. Νιτρικά άλατα που βρέθηκαν σε τρόφιμα όπως τα επεξεργασμένα κρέατα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και σε ορισμένα φάρμακα μπορεί να μειωθούν σε νιτρώδη από βακτήρια που βρίσκονται στο στόμα…

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης