Ο υγιεινός τρόπος διατροφής και διαβίωσης εξασφαλίζει καλή σωματική, διανοητική και ψυχική υγεία. Μπορείτε να προστατέψετε την υγεία σας με απλούς τρόπους εξασφαλίζοντας καθημερινή ευεξία αλλά και μακροζωία.

Διαβάστε και προσπαθήστε να ακολουθήσετε μερικές από αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Όσο λιγότερα ζωικά λιπαρά περιέχει η διατροφή σας τόσο λιγότερα κακά λιπαρά εισέρχονται στο σώμα σας με καταστρεπτικές επιπτώσεις για την υγεία σας.

-Όσο πιο συχνά καταναλώνετε ψάρια, λαχανικά ή όσπρια μαγειρεμένα με λίγο ελαιόλαδο, τόσο καλύτερα είναι τα λιπαρά που προσλαμβάνετε.

-Τροποποιήστε τις συνταγές μαγειρικής χρησιμοποιώντας τρόφιμα, χαμηλά σε λιπαρά. Για παράδειγμα αντικαταστήστε το βούτυρο με ελαιόλαδο, προτιμήστε το γάλα και γιαούρτι με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αντί για τα αντίστοιχα πλήρη σε λιπαρά και καταναλώστε με μέτρο τα μπισκότα, κέικ, κρουασάν κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Για μια ισορροπημένη διατροφή με πρόσληψη καλών λιπαρών οξέων και αποφυγή κακών λιπαρών, καταναλώνετε κόκκινο κρέας 1 φορά στις 15 μέρες, πουλερικά χωρίς πέτσα ή γαλοπούλα 1 με 2 φόρες την εβδομάδα και ψάρι 2 φόρες την εβδομάδα.

-Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και φτωχές σε λίπη, όπως τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φρούτα. Οι τροφές αυτές προκαλούν πιο γρήγορα κορεσμό, έχουν λιγότερες θερμίδες και είναι πολύ πιο υγιεινές. Βοηθάνε να αποκτήσουμε το σωστό βάρος γιατί μας χορταίνουν, αλλά και προστατεύουν τον οργανισμό από το λίπος και την χοληστερόλη των τροφών.

-Καταναλώστε πρωινό και επιλέξτε δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και προσθέστε σε αυτό λίγα αποξηραμένα φρούτα.

-Καταναλώστε πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν θα μειώσουν το απορροφούμενο λίπος από τον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης