Την προσοχή, όσων προγραμματίζουν διακοπές η ταξίδια σε τροπικούς παραδείσους εφιστούν οι λοιμωξιολόγοι, καθώς στα μέρη αυτά ενδημούν πολλά τροπικά νοσήματα!

Τα νοσήματα αυτά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα και σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπουν τις διακοπές η το ταξίδι σε δυσάρεστη περιπέτεια . Για το λόγο αυτό οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι και να παίρνουν τα μέτρα τους πριν …ανέβουν στο αεροπλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο ιδανικός χρόνος ιατρικής ενημέρωσης και λήψης μέτρων, όπως τονίζουν οι Λοιμωξιολόγοι, είναι 4-6 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία πραγματοποίησης του ταξιδιού.

«Κάθε ταξιδιώτης για να έχει ευχάριστες και όχι δυσάρεστες αξέχαστες διακοπές στα τροπικά μέρη θα πρέπει να ενημερωθεί για τα νοσήματα που ενδημούν και να πάρει τις κατάλληλες προφυλάξεις πριν από το ταξίδι» τονίζει με έμφαση η διαπρεπής Λοιμωξιολόγος κ Αθηνά Στούπη MD, Διευθύντρια του Τμηματος Λοιμώξεων και Τροπικών Νοσημάτων, “Travel Health”, στο Ιατρικό Αθηνών και προσθέτει.

«Δυστυχώς κάθε χρόνο Έλληνες ταξιδιώτες μολύνονται κατά την διάρκεια των διακοπών τους σε τροπικά μέρη από νοσήματα που είναι σχεδόν άγνωστα στην πατρίδα μας αλλά και στην Ευρώπη».
Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους τα τροπικά νοσήματα ενδημούν κυρίως σε χώρες, που βρίσκονται στην Ασία, την Νότιο Αμερική και την Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα τα νοσήματα που ενδημούν σε χώρες της Ασίας, Νοτίου Αμερικής και Αφρικής είναι:

ΑΣΙΑ: Ελονοσία, Τυφοειδής Πυρετός, Δάγγειος πυρετός, Νόσος Chikungunya, Ιός της Ιαπωνέζικης Εγκεφαλίτιδας, Χολέρα, Ταξιδιωτική Διάρροια
ΝΟΤΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗ: Ελονοσία, Κίτρινος Πυρετός, Τυφοειδής Πυρετός, Ταξιδιωτική Διάρροια
ΑΦΡΙΚΗ: Κίτρινος Πυρετός, Ελονοσία, Τυφοειδής Πυρετός, Πολιομυελίτιδα, Μηνιγγίτιδα, Χολέρα, Ταξιδιωτική Διάρροια και όπως πρόσφατα ακούσαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, Ebola
…..και πολλά άλλα Τροπικά Νοσήματα σε όλες τις χώρες του κόσμου…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης