«Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο… χαρίστε ζωή». Με αυτό το σύνθημα ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Εθελοντισμού, και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» οργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/5 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια), στις 10:00-13:30.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού «Αετογιάννης» και η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Ηρακλείου. Ο δήμος καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν τονίζοντας πως είναι σημαντικό ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να δώσουν αίμα και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου είναι αρμόδιο για τις αιμοληψίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία σχετικά με την αιμοδοσία, ενώ κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενούς του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης