Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε το πρωί ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, λίγες μόλις ημέρες μετά την προσωρινή διαταγή με την οποία «πάγωσε» προσωρινά την εφαρμογή του πλαφόν στη συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών.

Η επίσκεψη του κ. Βορίδη στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο φαίνεται ότι είχε ως αντικείμενο το θέμα αυτό το οποίο και μονοπώλησε τη συνάντηση του υπουργού με τον πρόεδρο του ΣτΕ Σωτ. Ρίζο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ήταν λίγοι, πάντως, αυτοί που σχολίαζαν το χρόνο που έγινε η επίσκεψη αυτή του κ. Βορίδη στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με δεδομένο μάλιστα ότι το ζήτημα που αφορά το πλαφόν στη συνταγογράφηση δεν έχει λήξει αλλά θα κριθεί και πάλι τον Αύγουστο, ενώ η κύρια προσφυγή θα συζητηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια, πάντως, της σημερινής συνάντησης, ο κ. Βορίδης θέλησε να ενημερώσει τον κ. Ρίζο για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το υπουργείο Υγείας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκκρεμή υπόθεση για το πλαφόν στη συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών. Ο κ. Ρίζος εξήγησε στον υπουργό τα νομικά του επιχειρήματα για την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ενώ ο κ. Βορίδης στάθηκε στα οικονομικά δεδομένα με τα οποία θα έπρεπε, κατά την άποψή του, να υπάρχει το πλαφόν. Μέχρι στιγμής πάντως από το υπουργείο Υγείας δεν έχει κατατεθεί, αν και είχε προαναγγελθεί, αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής του κ. Ρίζου.

Σε λίγες ημέρες πάντως στην Ολομέλεια του ΣτΕ θα συζητηθεί η αίτηση αναστολής της απόφασης του υπουργού Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών την οποία έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ενώ εκκρεμεί το Σεπτέμβριο η συζήτηση της κύριας προσφυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης