Με στόχο την ανάδειξη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), διοργανώνει στην Αθήνα την 1η Συνδιάσκεψη των προέδρων των Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Συλλόγων.

Η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή 31 εκπροσώπων, που αποτελούν την ηγεσία των Φαρμακευτικών Συλλόγων είκοσι ευρωπαϊκών χωρών και την παρουσία του προέδρου του Πανευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Οργάνου των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU) mr Darrag O΄ Loughlin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην συνδιάσκεψη των προέδρων θα γίνει αναφορά σε θέματα όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων στις χώρες της Ευρώπης, ο ρόλος των φαρμακείων για τον ασθενή στα κλειστά συστήματα υγείας, το παράλληλο εμπόριο, πώληση εξ αποστάσεως και ίντερνετ κλπ.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, στόχος της πανευρωπαϊκής αυτής φαρμακευτικής συνάντησης είναι η ενημέρωση των ελλήνων φαρμακοποιών για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά και των ευρωπαίων για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας και η υιοθέτηση κοινής γραμμής δράσης – στήριξης του φαρμακείου και του επιστημονικού ρόλου του φαρμακοποιού.

Την προηγούμενη μέρα της διοργάνωσης, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, το προεδρείο του ΠΦΣ με την συμμετοχή επιφανών ξένων προσκεκλημένων, θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα σημερινά προβλήματα του κλάδου που γνωρίζουμε όλοι, δεν αποτελούν εσωτερικό πρόβλημα της χώρας αλλά ανάγονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και αυτό θέλουμε να αναδείξουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος. Σημείωσε επίσης, ότι, «η ηγεσία των φαρμακοποιών παρακολουθεί στενά και με έκδηλη ανησυχία την πορεία της φαρμακευτικής περίθαλψης σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς έχει βρεθεί στη δίνη εξελίξεων που την επηρεάζουν δραματικά: η γήρανση του ευρωπαϊκού πληθυσμού, το ραγδαία αυξανόμενο μεταναστευτικό ρεύμα, οι εκτεταμένες αλλαγές στην κουλτούρα της κοινωνικής πρόνοιας, και η κρίση αξιών, είναι μερικές από αυτές τις εξελίξεις. Παράλληλα, η οικονομική κρίση και η ύφεση δημιουργούν νέες αναπτυξιακές λογικές στον τομέα της Υγείας, που κυριαρχούνται από το πνεύμα ενός άκρατου ανταγωνισμού και μιας στρεβλής αντίληψης “φιλελευθεροποίησης” της αγοράς μας.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης